Omhoog
U bent hier: Home > Verzekeringen > Auto/Motor

Auto/Motor

Maak zelf uw offerte

 

Burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA)

De verzekering BA (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid) Motorvoertuigen is verplicht voor elk motorvoertuig dat op de openbare weg komt om schade te vergoeden die veroorzaakt wordt door het verzekerd motorvoertuig.

 

Rijden uw inwonende kinderen af en toe met uw wagen? Laat hen gratis opnemen in uw polis als gewone bestuurder. Op die manier bent u zeker dat ook zij verzekerd zijn en kunnen zij later reeds een periode van schadevrij rijden bewijzen.

 

Eén van uw jongvolwassen kinderen koopt een eigen wagen of is de hoofdbestuurder van uw wagen? U denkt een lagere premie te krijgen door de verzekering op uw naam zetten? Kent u de gevolgen hiervan?
De Wet op de Landsverzekeringen en de algemene voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen stellen dat wanneer het opzettelijk verzwijgen of opzettelijk onjuist meedelen van gegevens over het risico, de verzekeraars misleidt bij de beoordeling van dat risico, de verzekeringsovereenkomst nietig is en de verzekeringsmaatschappij kan bij schade verhalen op de verzekeringsnemer, u dus.

 

Rechtsbijstand

De waarborg rechtsbijstand dekt juridisch advies en rechtshulp tot een bepaald bedrag. U heeft de keuze om deze waarborg in uw contract auto of motor te onderschrijven, maar het is ook mogelijk om dit via een apart contract te doen.

Bvb.: Bij een ongeval is het niet altijd even duidelijk wie aansprakelijk is. Hiervoor kan de waarborg rechtsbijstand ingeschakeld worden om jouw rechten te laten verdedigen. Of u wordt gedagvaard omdat u te snel reed, maar bent op de datum van de zitting belet? Via de waarborg rechtsbijstand kan u beroep doen op een advocaat om uw belangen te verdedigen.

 

Grote omnium

De waarborg "grote omnium" dekt, bovenop de dekkingen van de waarborg kleine omnium, ook eigen schade.
Bvb.: U rijdt tegen een paaltje en uw bumper is ingedeukt

 

Kleine omnium

De waarborg "kleine omnium" (BraDiNaGlas) dekt schade die niet door een ongeval komt: Brand, diefstal, natuurrampen, glasbraak en aanrijdingen met dieren.

Bvb.: Een sterretje in uw voorruit, beschadiging van dak en motorkap door hagel,...

 

Pechbijstand

De waarborg pechbijstand zal u bijstaan wanneer u autopech heeft en kan u zelfs uitbreiden van dekking voor uw wagen, tot dekking voor u als persoon wanneer u bvb. in het buitenland bent.

 

Bestuurdersverzekering

De verzekering BA Motorvoertuigen zal alle inzittenden van het verzekerd voertuig vergoeden, met uitsluiting van de bestuurder. Zonder bijkomende verzekering zal U als bestuurder dus geen uitkering krijgen voor uw eigen lichamelijke schade bij een schadegeval in fout.
Hiertoe kan u een bestuurdersverzekering aangaan om tegemoet te komen aan dit tekort.

 

Maak zelf uw offerte

________________________________________

Ook interessant voor u:

Rechtsbijstand - Reisbijstand - Uw kind rijdt met uw wagen

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Facebook Volg ons op Facebook


Info & contact:

Fosselstraat 19A
1790 Affligem

 

Ons contactformulier

 

Telefoon 0472 83 66 77

E-mail info@zakenkantoornevens.be

Enkel op afspraak

 

via 0472 83 66 77
of info@zakenkantoornevens.be

Sluiten

Inschrijven op nieuwsbrief 

 

Sluiten

Contacteer ons